Källans Linoljevax

Inlägg: lördag, november 3, 2018 Läst av: 2596

KÄLLANS LINOLJEVAX

Med Källans Linoljevax kan du behandla och skydda dina köksbänkar, skärbrädor, golv, möbler, smidesdetaljer och gjutjärn.

TRÄ

Träbänkar, skärbrädor, trädetaljer.Ekbänkskiva

 1. Slipa ytan du ska behandla så att det blir så slätt du vill ha det.

 2. För att mätta trät bör du alltid linolja ytan med kallpressad linolja tills den slutar suga åt sig. Låt torka och torka sen av överflödig olja med en ren och torr trasa.

 3. Ta en klick linoljevax på en vanlig (vit) skursvamp och massera in i trät med den grova sidan av svampen. Efter inoljningen har fibrerna rest sig lite och de lägger sig när du skrubbar över dem. Låt vaxet torka till lite! Vill du ha extra skydd bör du upprepa vaxningen 2-3 gånger och låta det torka emellan.

 4. Torka av överflödigt vax och låt det sedan torka ordentligt, ca 2 dygn till 1 vecka beroende på ytan och antal vaxningar och temperatur i rummet.

Har vaxet nötts ner med tiden är det bara att gnugga på mer just där med en svamp och låta torka. En nybehandlad träyta, t ex diskbänk, kan behöva vaxas några gånger innan den får ett ordentligt skydd och sedan behöver den bara en uppfräschning nån gång om året eller vid behov.

Se här hur Johanna i Kulla renoverade sitt slagbord med vårat Linoljevax.

METALL & STEN

Metallbänkar, smidesdetaljer och gjutjärn. Skiffer, kalksten och granit.

Skiffersten

 1. Se till att ytan är ren och torr.

 2. Ta en skursvamp med en klick vax och polera över ytan, en bit i taget. Låt torka!

 3. Torka av överflödigt vax och polera upp med en ren och torr trasa.


  Smidesbestick


  © Källans Naturprodukter AB